Špaldová bageta s bylinkovým maslom

Spravte si na večeru, alebo raňajky čerstvú domácu bagetu. Rozvonia Vám byt, je teplá, čerstvá a chrumkavá. A nemusíte si k nej nič dávať ! Je výborná len tak bez ničoho.

Čo budeme potrebovať:

Kvások:

  1. 1 kocka droždia
  2. trochu mlieka
  3. štipka cukru
  4. štipka soli
  5. 2 polievkové lyžice múky

Cesto:

  1. 400 g špaldová múka / celozrnná podľa chuti
  2. 250 ml mlieka
  3. 50 g masla
  4. 1 čajová lyžička soli

Náplň:

1 bylinkové maslo  +  vajíčko na potretie

Ako na to:

Bylinkové maslo a maslo na cesto si necháme roztopiť v izbovej teplote. Spravíme si kvások z uvedených surovín. Kvások má vyzerať ako taká kašička. Odložíme na teplé miesto vykvasiť.

Keď nám vykysne kvások, pridáme ho do múky. Ďalej pridáme soľ, mlieko a nakoniec maslo. Vypracujeme hladké vláčne cesto. Necháme vykysnúť.

 

 

img_0802

Ak nám cesto nakysne na dvojnásobok, rozdelíme si ho niekoľko častí ( podľa toho aké veľké bagety chceme). Ja som si rozdelila cesto na 4 časti. Každú jednu časť vyvaľkáme do kruhu a potrieme bylinkovým maslom.

img_0804

Zrolujeme do bagety a na vrch bagety spravíme nožom zárezy aby sa nám bageta pekne upiekla. Takto pokračujeme až kým neminieme cesto a bylinkové maslo. Bagety poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a pečieme 180°C do zlata, čo je cca 30 minút.

img_0805

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s